Közélet

Szegeden is bemutatják az új Bánk bán-előadást

Szegeden is bemutatják az új Bánk bán-előadást

2019. november 28., csütörtök
Szegeden is bemutatják az új Bánk bán-előadást

Új Bánk bán-előadást mutatnak be a Coopera és partnerei együttműködésével 2020-ban Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás, amelynek címszerepében Molnár Levente erdélyi származású művészt láthatja majd a közönség, egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt.

Vadász Dániel, a Coopera alapító producere elmondta: a 2020-ban induló, hazai és nemzetközi turnét is magába foglaló előadássorozat erdélyi díszbemutatója 2020. augusztus 9-én lesz a csíksomlyói Nyeregben, ahová mintegy 100 ezer embert várnak a szervezők. Az opera anyaországi bemutatójára jövő év augusztus 20-án kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A külföldi turné első állomása az opera hazájába repíti a magyar nemzeti operát: októberben az olaszországi Genova ad otthont az előadásnak - közölte a producer. Elmondta, hogy a tervek szerint három évig játszanák az új produkciót és ez alatt csaknem száz előadást láthatna a közönség. Az első két előadást a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarával, Vegyeskarával és Balettkarával közösen hívják életre, a későbbiekben pedig, ahogy a Coopera előadásai kapcsán lenni szokott, helyi színházak karai csatlakoznának be az énekesek mellé. Magyarországon többek között a debreceni Csokonai Színházban, a

SzegediNemzeti Színházban

és a Győri Nemzeti Színházban is színpadra állítják az előadást.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.