Közélet

Orbán: A Fidesz és a KDNP szövetsége egy bajtársias szövetség

Orbán: A Fidesz és a KDNP szövetsége egy bajtársias szövetség

2019. november 1., péntek
Orbán: A Fidesz és a KDNP szövetsége egy bajtársias szövetség

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a KDNP honlapjára feltöltött videóban.

A kormányfő hozzátette: ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája. "A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség" - emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igazságról sem. Azt mondta: az igazság többség nélkül "béna", nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson - fejtette ki.

Orbán Viktor azt mondta: a KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a pártszövetségüket. A Fidesznek pedig az a dolga, hogy a horgonykötél okos méretezésével olyan kört fusson be, amelynek segítségével begyűjtheti a többséghez szükséges szavazatokat. Így meglesz a többség és a horgony miatt sohasem veszíthetik el a szilárd szellemi, erkölcsi alapjaikat - tette hozzá.

Európában ezt alig sikerült megoldania pártszövetségnek - jegyezte meg Orbán Viktor, hozzáfűzve: hogy Magyarországon sikerült, az a KDNP-nek köszönhető. A kormányfő a párt 75. születésnapja alkalmából köszöntötte a kereszténydemokratákat, s azt mondta, lélekben maga is annak tartja magát. Orbán Viktor gratulált a párt 75 évéhez, fantasztikus sikereihez és ahhoz az erkölcsi, szellemi bátorsághoz, amit ezalatt a 75 év alatt közösségük mutatott. "Magyarország mindannyiunk előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok" - zárta szavait Orbán Viktor.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.