Közélet

Módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését

Módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését

2019. november 30., szombat
Módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését

Pártpolitikai, ideológiai viták és konfliktusok nélkül zajlott a Csongrád Megyei Közgyűlés ülése - számolt be a delmagyar.hu.

Módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését, a belső fejezeteken belül vezettek át kisebb-nagyobb tételeket. A képviselők arról is döntöttek, hogy együttműködési megállapodást kötnek a megyei cigány és román önkormányzatokkal, és idén is csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási ösztöndíjprogramhoz. A települések által kiválasztott jelölteket összesen egymillió forinttal támogatják.

fotó: Csongrád Megyei Önkormányzat

Elfogadták a közgyűlés 2020-as munkatervét is. Legközelebb január 24-én ül össze a testület, de ha a folyamatban lévő uniós pályázatok indokolják, akkor decemberben rendkívüli közgyűlést tartanak. Négy bölcsőde és két kerékpárút építésére, továbbá csapadékvíz-elvezetőkre pályáztak a települések korábban és a minisztériumi jóváhagyást várják. 2020. június 4-én hivatalosan

Csongrád-Csanádra változik

a megye neve, azon a napon díszközgyűlést tartanak, amelyen a trianoni békediktátumról is megemlékeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.