Meteor

Lehűlés várható a hétvégén

Lehűlés várható a hétvégén

2019. november 28., csütörtök
Lehűlés várható a hétvégén

Lehűlés várható a hétvégén. Vasárnap, december első napján néhol akár mínusz 8 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Tóth Tamás meteorológus az M1 aktuális csatornán elmondta, a jövő hét elején télies fordul az időjárás, de inkább csak látványhavazás várható.

Pénteken

rövidebb-hosszabb napos időszakok is lesznek, de elszórtan záporokra is számítani kell. A Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén egy-két zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 10-15 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton

a többórás napsütés mellett helyenként záporok várhatók, főként a hegyekben egy-egy hózápor is lehet. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, fagy a derült, szélvédett északi völgyekben lehet. A nappali maximumok 5 és 9 fok között alakulnak.

Vasárnap

, december elsején kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Estére nyugaton megvastagszik a felhőzet, késő este arrafelé már eleredhet az eső. A szél napközben megélénkül, a Dunántúl északi felén többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 7 fok között várható - olvasható az előrejelzésben. December elsejével megkezdődik a meteorológiai tél. Mostanáig az átlag felettiek voltak a hőmérsékleti értékek. Szombattól kezdődik a lehűlés, melynek hatására vasárnap már az ilyenkor szokásosnál egy kicsit hidegebb is lehet. A jövő héten - amikor a leghidegebb lesz - kevéssel fagypont körül alakulhatnak a maximumok, éjszakánként mínusz 10 fok körüli hideg is lehet. A jövő hét elején érkezik a nagyobb nedvességtartalmú levegő. Hétfőn kezdetben még nagyobbrészt eső valószínű, amely majd látványhavazásba vált át. Leginkább az északi megyékben várható hó, az ország déli részén nem. A hegyvidéki területeken alakulhat ki szánkózásra, hógolyózásra alkalmas hó.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.