Közélet

Lázár János szerint Makó lehet az Alföld turisztikai központja

Lázár János szerint Makó lehet az Alföld turisztikai központja

2019. november 28., csütörtök
Lázár János szerint Makó lehet az Alföld turisztikai központja

Lázár János, a hódmezővásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője is felszólalt szerdán a makói testületi ülésen - számolt be a Rádió 7.

A politikus elmondta: a város kitörési pontja lehet a turizmus, amiben jelenleg komolyabb lehetőség rejlik a Maros-parti városban, mint a gazdaság más ágazataiban. Hozzátette: az idegenforgalom az adóbevételek mellett a város megtartóerejét is növeli, hiszen munkahelyet jelent, vagy akár saját vállalkozás indítására is lehetőséget ad a fiataloknak, akik így helyben megtalálhatják a megélhetésüket, itt tervezhetik a jövőt. A kormány ebben partner, hiszen jelenleg is három nagyobb beruházásban nyújt támogatást, segítséget az önkormányzatnak. Ilyen a Hagymatikum bővítése, egy modern uszoda és egy szálloda építése. A politikus kitért arra is, hogy a makói önkormányzat is segíteni tudná azokat a helyi vállalkozásokat, melyek a turizmussal foglalkoznak. Példaként felhozta: az általuk befizetett adó egy részét a város vissza tudná a számukra forgatni, így ők is jobban fejlődhetnének. Lázár János szerint 5-10 év múlva Makó lehetne az Alföld turisztikai központja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.