Sport

Kiütéses Pick Szeged-győzelem Szlovéniában

Kiütéses Pick Szeged-győzelem Szlovéniában

2019. november 24., vasárnap
Kiütéses Pick Szeged-győzelem Szlovéniában

Juan Carlos Pastor csapata Celjébe látogatott vasárnap. A MOL-Pick Szeged 23-34-es győzelmet aratott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A vendégek leggólerősebbje az beálló Bánhidi Bence, hét lövéséből hét találattal került a jegyzőkönyvbe.

A vendégek közül Stefan Sigurmannsson, Luka Stepancic és Alen Blazevic hiányzott sérülés miatt. A hazaiak az ötödik percben vezettek utoljára (3-2), ezt követően Jonas Källman és Bodó Richárd vezérletével fordított, majd ellépett a Szeged. A szlovénok sokat hibáztak, ezt a vendégcsapat rendre gyors ellenakciókkal használta ki, és a 15. percben, amikor 11-4 volt az állás, a Celje vezetőedzője már másodszor kért időt. A Szeged ezzel a 9-1-es sorozattal eldöntötte a meccset, amelynek azonban a háromnegyede még hátra volt. A szünetben 19-11-re vezettek a vendégek, és a nagy különbség miatt a második felvonás eleje jóval alacsonyabb színvonalat, sok hibát hozott. A negyvenedik percben volt először tíz gól a csapatok között (23-13), a Szeged újra lendületbe jött, és Bánhidi Bence góljaival tovább növelte a különbséget. A hajrá ismét kihagyott helyzeteket hozott, de a szegediek fölényes sikerét nem fenyegette veszély. A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged jövő szombaton a horvát PPD Zagrebet fogadja. Az állás: 1. Barcelona (spanyol) 16 pont (321-246), 2. Paris Saint-Germain (francia) 16 (282-242), 3. Szeged 15, 4. Aalborg HB (dán) 8, 5. Flensburg-Handewitt (német) 7, 6. RK Celje PL 6, 7. PPD Zagreb (horvát) 3, 8. Elverum (norvég) 1 A mérkőzés nagy részén Mikler Róbert védte a szegediek kapuját, 36 eleresztett lövésből 14-et fogott ki, azonban egy büntetőt sem tudott kivédeni. A horvát válogatott Mirko Alilovics egyszer állt a kapuba büntetődobásnál, ki is fogta Patrik Leban hetesét. A kapusok így a Celje dobásainak 34 százalékát védték. A túloldalon mindössze öt lövést tudtak kivédeni a Celje hálóőrei: Vujovics 17-ből hármat, Klemen Ferlin pedig 22-ből csak kettőt. Védéseik közül négy az első félidőre esett, amikor is 11-19-re álltak a csapatok. Támadó oldalon Bánhidi Bence volt a szegediek legeredményesebbje: hibátlan lövésszázalékkal szerzett hét gólt a válogatott beálló. Utána a legtöbb góllal Bogdan Radivojevics került a jegyzőkönyvbe, hét lövéséből hatot szórt, ebből három gólt szerzett hetesből. A szegediek jó hatékonysággal támadták a kaput, a hatos közelében eleresztett lövéseik közül mindössze egy kerülte el a kaput és szélről is csak egy dobás maradt ki. 12 átlövésből pedig hét gólt szereztek. Bajusz Brunó is pályára lépett, a 18 éves balszélső pedig megszerezte első BL-gólját.

RK Celje PL (szlovén)–MOL-PICK SZEGED 23–34 (11–19)

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Celje, Zlatorog Aréna, 4500 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).

RK Celje PL:

Ferlin – Gal Marguc 2/1, D. Silva, Leban 2/2, Poteko 1, Sarac 6, Kodrin.

Csere:

M. Vujovics (kapus), Horzen 4, D: Razgor 1, Groselj 2, Rakita 3/2, Cvetko, Novak 1, S. Zabic 1.

Vezetőedző:

Tomaz Ocvirk.

MOL-PICK SZEGED:

Mikler – Radivojevics 6/3, Maqueda 5, Källman 3, Bánhidi 7, Bodó 2, Bombac 2.

Csere:

Alilovic (kapus), Zsitnyikov, Canellas 1. Henigman 1, Gaber 1, Sostaric 2, Kaspárek 3, Rosta, Bajus 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

6/5, ill. 3/3.

Kiállítás:

8, ill. 8 perc.

Tabella:

  1. Barcelona 16 pont(321-246)
  2. Paris Saint-Germain 16 pont(282-242)
  3. MOL-Pick Szeged 15 pont
  4. Aalborg HB 8 pont
  5. Flensburg-Handewitt 7 pont
  6. RK Celje PL 6 pont
  7. PPD Zagreb 3 pont
  8. Elverum 1 pont

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.