Közélet

Két szegedi tervező is döntőbe jutott év menyasszonyi ruhája pályázaton

Két szegedi tervező is döntőbe jutott év menyasszonyi ruhája pályázaton

2019. november 2., szombat
Két szegedi tervező is döntőbe jutott év menyasszonyi ruhája pályázaton

Az év magyar menyasszonyi ruháját keresték nemrég a fővárosban. A beérkezett 84 pályázat közül két szegedi is bejutott a döntőbe. Horváth-Kriska Hajnalka egy olyan kreációt álmodott meg, amely akár csipke miniruhaként is viselhető.

Az év magyar menyasszonyi ru­hája versenyre pályázott alkotások közül a legjobb 15-öt meghívták az őszi Esküvő kiállításra is. Ezek egyikét Horváth-Kriska Hajnalka készítette. A szegedi divattervező egy különleges, va­­riálható ruhával nevezett a versenybe - számolt be a Délmagyar. – Első körben fotókat és rajzokat kellett beküldeni, a legjobbnak tartott 25 ruhát aztán élőben is megnézte a zsűri – mesélte Hajnalka, aki menyasszonyi ruháját kifejezetten erre a versenyre tervezte. Fontos szempont volt számára, hogy var­­iálható darabot alkosson.

(fotó: delmagyar.hu)

– Manapság egyre több ara fogalmazza meg ugyanis azt az igényt, hogy olyan ruhája legyen, amiben kényelmesen tud táncolni. Erről a viseletről az uszályos tüllszoknya és a de­­rékfodor is levehető, így akár egy csipke miniruhaként is viselhető – mondta. Próba nélkül, 36-os méretre készítette a ruhát, a tervezéstől számítva gyakorlatilag néhány hét alatt. A legnagyobb munka az volt, amikor a csipkét feldarabolta, és kézzel varrta rá a tüllre. A döntőbe két szegedi divattervező ruhája is bejutott, a má­­sikat Patik Eszter készítette. Bár végül egyikük kreációja sem ke­­rült a legjobb három közé, Horváth-Kriska Hajnalka úgy fogalmazott, megérte versenyezni, hiszen eddig soha nem próbálta ki ilyesmiben magát, és rengeteg tapasztalatot szerzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.