Hírzóna

Ismét tucatnyi migránst állítottak meg Röszkén

Ismét tucatnyi migránst állítottak meg Röszkén

2019. november 20., szerda
Ismét tucatnyi migránst állítottak meg Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei november 20-án 0 óra 50 perckor hét, majd egy órával később két határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Néhány óra múlva a rendőrök egy szerb honosságú kamion rakterében három illegális migránst találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. A férfiak közül ketten szír, hárman afgán, míg heten iraki állampolgárnak vallották magukat. A határsértőksem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.