Közélet

Gigadugóra lehet készülni az Árkád környékén?

Gigadugóra lehet készülni az Árkád környékén?

2019. november 27., szerda
Gigadugóra lehet készülni az Árkád környékén?

Újabb forgalmi nehézséggel szembesültek a Rigó utca környékén lakók, akik most már nemcsak a Cédrus Liget építése miatt bosszankodnak, hanem azért is, mert a Szegedi Vízmű Zrt. munkálatai miatt napközben az utca egyik felében tilos a parkolás.

Közeledik a karácsonyi roham, és úgy tűnik, hogy az Árkád bevásárlóközpont környéken még tovább romlik majd a közlekedési helyzet: a Cédrus Liget építése mellett a Rigó utcai vízmű-munkálatok is hátráltatják a gördülékeny közlekedést. Magyarország egyik legnagyobb lakóparképítése zajlik Szegeden: a Bara Ákos által tervezett Cédrus Ligetben összesen hatszáz, 50 és 500 négyzetméter közötti lakást alakítanak ki, amelyekhez 1100 férőhelyes mélygarázst építenek. A két éve kezdődött beruházás fél év csúszásban van, az első lakók 2020 év végén költözhetnek majd be. A Bakay, a Mura, a Rigó és a Huszár utca által határolt Cédrus Liget építése már eddig is sok gondot okozott a környéken élőknek, akik attól is tartanak, hogy ha birtokba veszik a tulajdonosok az új lakásokat, akkor a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban megbénul majd az érintett utcák közlekedése. Ezzel kapcsolatban Lekeny György, a Cédrus Lakópark Kft. ügyvezetője

a szegedma.hu-nak adott korábbi interjújában kifejtette

, a környéken már most is nehézkes a közlekedés, „a Rigó utca gyakorlatilag járhatatlan”, így a forgalmi probléma nem a Cédrus Lakópark miatt válik majd égetővé, hiszen az már most is az. "Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy senki nem fog beragadni a Cédrus Liget mélygarázsába, mindenki eljut majd a munkahelyére, mindenki tud majd közlekedni a környéken” -fogadkozott Lekeny György. A környék forgalmi nehézségeit fokozza, hogy az amúgy is túlzsúfolt Rigó utcában pár hete a Szegedi Vízmű kezdett munkavégzésbe, amelynek eredményeképp az utca egyik oldalán parkolási tilalom lépett életbe 8 és 16 óra között.

A parkolás eddig sem volt egyszerű a környéken, de most gyakorlatilag már lehetetlen szabad helyet találni gépkocsival a Rigó utcában. A probléma persze abból is adódik, hogy alapból kevés a parkolóhely, a társasházak nem rendelkeznek megfelelő mennyiséggel, így sokan az utcán hagyják járműveiket, amivel elfoglalják a helyet a közlekedők elől.

Felmerült az is, hogy esetleg a szűkebb utcákban meg kellene szüntetni a kétoldalú parkolást. Ezzel kapcsolatban az önkormányzat azt közölte, gondos mérlegelést igényelne a beavatkozás, amelynek számos mellékhatása lenne, és szerintük az egyirányúsítás is beláthatatlan következményekkel járna, ugyanis a forgalom átterelődne más utcákba, az egyirányúsított utcákban pedig növekedne a forgalom sebessége, ami növelné a balesetveszélyt. A Rigó utcai munkálatokkal kapcsolatban megkerestük a Szegedi Vízmű Zrt.-t. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen munkavégzés zajlik a helyszínen, meddig tart, és hogy a környéken élőknek meddig kell a parkolási korlátozásokkal számolniuk. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.