Hírzóna

Embercsempész török házaspár bukott le Röszkén

Embercsempész török házaspár bukott le Röszkén

2019. november 26., kedd
Embercsempész török házaspár bukott le Röszkén

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török házaspárral szemben, akik idén nyáron a feleség testvérét próbálták meg Magyarország területére csempészni - közölte a megyei vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi és házastársa július 28-án délután 3 óra körüli időben jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy német honosságú személygépjárművel. A gépkocsit a férfi vezette, mellette foglalt helyet a felesége.

Az útlevélellenőrzés során eljáró pénzügyőrök a hátsó ülés gyárilag kialakított rekeszében elbújva megtalálták a feleség testvérét, akit a vádlottak tartózkodási helyéül szolgáló Németországba kívántak csempészni. A hátsó ülés alatt megbújó hozzátartozó a Magyarország területére történő jogszerű belépés és tartózkodás feltételeivel nem rendelkezett.

A járási ügyészség a vádlottakat embercsempészés bűntettével vádolja. Vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.