Hírzóna

Elfogták a másik mórahalmi ékszerrablót is - videó!

Elfogták a másik mórahalmi ékszerrablót is - videó!

2019. november 15., péntek
Elfogták a másik mórahalmi ékszerrablót is - videó!

Négy évvel a mórahalmi ékszerbolt kirablása után a szegedi rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a második feltételezett elkövetőt. Társát négy hónappal ezelőtt fogták el a nyomozók - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A bűncselekmény 2015. július 21-én késő délután történt a homokháti városban. Két férfi rontott rá az ékszerbolt alkalmazottjára. A nőt megkötözték, majd mintegy 31 millió forint értékű ékszerrel és készpénzzel elmenekültek a helyszínről. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Genetikai Szakértői Intézetével együttműködve először egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható

szerb állampolgárt fogtak el 2019. június 17-én

. A szegedi rendőrök előterjesztésére a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki társa ellen, akit az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központjával és az olasz igazságügyi szervekkel közösen azonosítottak, majd elfogtak Olaszországban. A szintén szerb állampolgárságú férfit november 14-én adták át Magyarországnak az olasz hatóságok. https://www.youtube.com/watch?v=LJ55i14Ez3k&feature=emb_logo A férfiak ellen jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének és személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a most elfogott 39 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Szegedi Járási Ügyészségen letartóztatásának indítványozására. Társa letartóztatását a bíróság még júliusban elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.