Hírzóna

Egy tucat határsértő próbálkozott a megyében

Egy tucat határsértő próbálkozott a megyében

2019. november 7., csütörtök
Egy tucat határsértő próbálkozott a megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök november 6-án 18 óra 30 perckor egy cseh honosságú kamion rakterében két határsértőt, majd negyed óra elteltével egy szerb autóbuszon egy migránst találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Egy óra múlva további kilenc határsértőt tartóztattak fel a járőrök Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak közül egy iráni, kettő afgán, kilenc pedig palesztin állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.