Közélet

Délvidéki pedagógusok látogattak Vásárhelyre

Délvidéki pedagógusok látogattak Vásárhelyre

2019. november 25., hétfő
Délvidéki pedagógusok látogattak Vásárhelyre

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola meghívására érkezett a vendégségbe a délvidéki testvérintézmény, a torontálvásárhelyiMoša PijadeÁltalános Iskola tanárdelegációja. A vendégek vásárhelyi kollégáikkal közösen keresték fel a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatot.

Máté Lajos,a Moša PijadeÁltalános Iskolamatematikatanára elmondta, a hat torontálvásárhelyi pedagógus a hódmezővásárhelyi iskola báljára kapott meghívást, de fontosnak tartották felkeresni az Őszi Tárlatot, majd a református ótemplomba is ellátogattak. Torontálvásárhelyt hódmezővásárhelyi családok alapították 1792-ben, s a délvidéki település református közössége testvérgyülekezete az ótemplom hitközségének.Máté Lajos, aki a torontálvásárhelyi egyházközség gondnoka is, hozzátette: azért is fontos számukra Hódmezővásárhely legrégebbi épülete, az ótemplom felkeresése, mert amikor őseik útra keltek, a 214 család annak idején az ótemplomban vett áldást. A délvidéki vendégeket és a vendéglátó hódmezővásárhelyi pedagógus kollégáikat Gál Petra, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátor asszisztense kalauzolta a kiállításon, felhívva a figyelmet, hogy a december 1-jéig látogatható tárlat zárónapján, 15 órakor kezdődő finisszázsonaz idei tárlat fődíjasa, Szabó Klára Petra képzőművész mutatja be a képzőművészeti seregszemle alkotásait az érdeklődőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.