Hírzóna

Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint

Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint

2019. november 2., szombat
Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint

Az irodai dolgozók 90 százalékának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10 százalékuk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.

A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felsővezető - töltötték ki. A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24 százalékuk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap. A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5 százalékot, míg 15 százalékuk akár 10 százalékot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20 százaléka nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre. A megkérdezettek több mint fele, 53 százaléka mondana le egy jobb főnökért keresetének egy részéről, 10 százalékuk fizetésének akár több mint 15 százalékát is feláldozná. A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57 százalék gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a helyük. Ma már a magyar piacon is több olyan szoftver érhető el, amely képes mérni a munkavállalók hatékonyságát. A többség tolakodónak érzi az ilyen fokú ellenőrzést, míg a válaszadók 30 százaléka úgy gondolja, hogy akár jó célra is használhatók ezek az eszközök. A válaszadók 90 százalékának fontos, hogy a cég, amelynél dolgozik, alkalmazzon környezetbarát megoldásokat.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.