Közélet

Újabb Tornyai-kép került Vásárhelyre

Újabb Tornyai-kép került Vásárhelyre

2019. október 24., csütörtök
Újabb Tornyai-kép került Vásárhelyre

Újabb Tornyai-kép került haza Hódmezővásárhelyre - számolt be a Rádió 7. A több mint százéves festmény a korábban Vásárhelyen tevékenykedő Miklovicz Bálint református elnöklelkészt ábrázolja 1895-ben.

Bán Csaba református lelkipásztor a Rádió 7-nek elmondta, hogy a hagyatékból előkerült képet tavaly adományozta egy budapesti család az vásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközségnek. Hozzátette, a művet restaurálták, amely az egyházközség Zrínyi utcai gyülekezeti termében kapott végleges helyet. A festményt a helyszínen vasárnap délután három órától mutatják majd be az érdeklődőknek, akik három előadást is meghallgathatnak.Nagy Imre művészettörténész Tornyai korai szakaszáról tart előadást, Presztóczki Zoltán levéltáros Miklovicz Bálint életéről és munkásságáról beszél, míg Szabó Tamásé magáról a restaurálásról fog beszámolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.