Közélet

Továbbra is magas a légszennyezettség Szegeden

Továbbra is magas a légszennyezettség Szegeden

2019. október 26., szombat
Továbbra is magas a légszennyezettség Szegeden

Számos településen, köztük Szegeden továbbra is magas a légszennyezettség a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombati adatai szerint.

A szervezet Facebook-oldalán azt közölte: Kecskeméten, Nyíregyházán és Szegeden veszélyes a levegőminőség. Szegeden a PM10, tehát a 10 mikrométernél kisebb porszemcsék mennyisége pénteken átlagosan 113 mikrogramm volt köbméterenként. A szombati óránkénti mérések reggel 8 óta csupán az 50 mikrogrammos egészségügyi határértéket haladták meg. A természetvédelmi tájékoztatási határértékhez két napon át átlagosan 75, míg a riasztási határértékhez 100 mikrogrammot kell elérnie, amennyiben az időjárási előrejelzések nem mutatnak változást a következő időszakban. Négy településen egészségtelen; Debrecenben, Dunaújvárosban, Oszláron és Szolnokon, míg további tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség. A veszélyes levegőminőségű városokban még az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek - emelték ki. Azt javasolták, hogy az érintett térségekben élők lehetőleg töltsenek kevesebb időt a szabadban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.