Hírzóna

Több mint egymilliárd forintból újul meg a szeghalmi belvízrendszer

Több mint egymilliárd forintból újul meg a szeghalmi belvízrendszer

2019. október 26., szombat
Több mint egymilliárd forintból újul meg a szeghalmi belvízrendszer

Mintegy 1,2 milliárd forintnyi uniós forrásból újulnak meg a szeghalmi belvízrendszer főbb létesítményei, a rekonstrukció 2021-re fejeződik be - tájékoztatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) az MTI-t.

Az Országos Vízügyi Főigazgatósággal (OVF) konzorciumban végzett, jelenleg is zajló beruházás célja, hogy a Békés megyei Szeghalmon és környékén csökkentsék a belvízi elöntések nagyságát és idejét, csökkentsék a védekezési költségeket, mérsékeljék a károkat, javítsák a főművek védképességét. A fejlesztés során összesen csaknem 60 kilométer hosszú belvízlevezető főcsatornát újítanak meg és mintegy 85 ezer köbméter iszapot kotornak ki a mederből. A csatornákon 38 úgynevezett műtárgy vízszállító képességét állítják vissza, és műszaki állapotát javítják. A közleményben kitértek arra, hogy több gyűjtőcsatornán is zajlanak, illetve fejeződtek be munkálatok; ezzel párhuzamosan dolgozzák ki és hagyatják jóvá a Szeghalmi-gyűjtőcsatorna második ütemének kotrási tervét.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.