Közélet

Nyomtatják a szavazóköri névjegyzékeket

Nyomtatják a szavazóköri névjegyzékeket

2019. október 11., péntek
Nyomtatják a szavazóköri névjegyzékeket

A helyi választási irodákban ma délután nyomtatják ki a vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás szavazóköri névjegyzékeit.

A nyomtatás előtt a jegyzőknek még át kellett vezetniük a névjegyzékekben az addig beérkezett mozgóurna-igénylési kérelmeket. A választópolgárok péntek 16 óráig igényelhetnek mozgóurnát a jegyzőktől személyesen vagy ügyfélkapuval. Csak az átvezetést követően láthatnak neki a jegyzők a 10 278 szavazókör névjegyzékének kinyomtatásához. A voksoláson 8 millió 26 ezer választópolgár vehet részt, mintegy 318 ezren a nemzetiségi választáson is voksolhatnak, mivel felvetették magukat a nemzetiségi névjegyzékbe. A szavazás lebonyolításához szükséges iratokat és kellékeket - a szavazóköri névjegyzéket, a mozgóurnát igénylők jegyzékét, a szavazólapokat, a borítékokat, jegyzőkönyveket - a szavazatszámláló bizottság elnöke (egy szavazókörös településen a helyi választási bizottság elnöke) szombaton veszi át a helyi választási irodától. A dokumentumok őrzéséről a szavazás napjáig a helyi választási iroda vezetője gondoskodik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.