Hírzóna

"Nem munkát, hanem munkást keresünk Mindszenten"

"Nem munkát, hanem munkást keresünk Mindszenten"

2019. október 30., szerda
"Nem munkát, hanem munkást keresünk Mindszenten"

Nagy-Benkő Mária, a mindszenti Metalucon Kft. ügyvezetője elmondta, számos támogatási programban vesz részt a cég, köztük a Csongrád megyei foglalkoztatási paktumban. Zsótér Károly polgármester szerint Mindszent helyzete speciális.

“Életem első munkahelye volt ez a hely, akkor még Alumínium Szerkezetek Gyárának hívták” – idézte fel a 2019. október 1-jei céglátogatás helyszínével kapcsolatban Zsótér Károly mindszenti polgármester. A város első embere szerint már nem munkát, hanem munkást keresnek Mindszenten. “Ez jól jellemzi azt a munkát és annak eredményét, amit a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala végez. A foglalkoztatási paktum kiváló lehetőséget ad a munkaerő keresésre” – fogalmazott. Egyre többen keresik meg a városban azzal, hogy Mindszenten keresnének munkát, hiszen számukra elsődleges szempont, hogy az otthonukhoz közel dolgozhassanak. “Mindszent helyzete speciális, mert a két nagyobb város, Hódmezővásárhely és Szentes pont ugyanazokat a körülményeket biztosítja, mint mi. A vállalkozások többsége viszont nem biztos, hogy ezt a néhány kilométernyi távolságot bevállalja” – részletezte. Nagy-Benkő Mária szerint nagy segítség számukra a paktum, de számos más programban is részt vesznek. “Az ittlévő új munkaerő 80 százalékát a foglalkoztatási központ munkatársainak segítségével találtuk meg. Mindig próbáljuk a munkavállalóink és a mi igényeinket összehangolni, ezért vannak gyakornokaink, megváltozott munkaképességű munkatársaink, de segítünk a szakmunkás tanuló képzésben is, hogy valódi munkatapasztalatot szerezhessenek” – magyarázta, majd elmondta, utóbbiak közül aki szeretne, jellemzően tovább is dolgozhat náluk tanulmányait követően. A Metaluconnak több üzletága van: a nehéz acél- és az acélszerkezet-, valamint a könnyűlemez gyártás. “Társaságunk dolgozik beruházási piacra, az építőiparban is, de együttműködtünk már önkormányzattal és a honvédséggel is” – mondta Nagy-Benkő Mária. Az ügyvezető felidézte, korábban munkát, ma már munkaerőt keresnek, most éppen minősített hegesztőre lenne szüksége a Metaluconnak. A folyamatosan fejlődő vállalkozásnál nemrégiben elkezdtek elektromos targoncákra váltani, de mini naperőművük is van, így próbálják környezettudatosan végezni a munkájukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.