Közélet

Már a Szent István teret is megszállták a hajléktalanok

Már a Szent István teret is megszállták a hajléktalanok

2019. október 1., kedd
Már a Szent István teret is megszállták a hajléktalanok

Lassan már nincs olyan pontja a belvárosnak, ahol ne ütközne hajléktalanokba az ember. Már a Szent István teret is megszállták, a környékbeliek pedig nem szívesen ülnek le utánuk a padra, mert attól tartanak, hogy elkapnak valamilyen fertőző betegséget.

A Szent István tér igazán különleges hely. Nem tartozik a legszűkebb belvároshoz, mégis frekventált helyen fekszik, ráadásul

Magyarország legidősebb, működő vasbeton víztornya is itt található.

Talán a remek adottságai miatt nézték ki maguknak ezt a helyet a városszerte olyan sok problémát okozó hajléktalanok is. Először augusztus 20-án kaptunk gyomorforgató fotókat a térről, akkor – stílszerűen az államalapítás ünnepén – az e

gyik hajléktalan fényes nappal végezte nagydolgát a pad mögött.

Mint utóbb kiderült, az csak a kezdet volt, azóta szinte minden egyes este ott heverésznek a padokon – számolt be egy olvasónk, aki a tér közelében lakik.

- Ez a kép hétfő este készült, igaz, készülhetett volna bármelyik másik napon. Körülbelül három hónapja rendszeres ez az állapot. Többször is előfordult már, hogy a saját mocskukban heverésztek a padokon. Megmondom őszintén azóta nem szívesen ülök le egyikre sem, Isten tudja, hogy milyen fertőzéseket lehet elkapni utánuk. Igazán tehetne már valamit a városvezetés, ahelyett, hogy folyamatosan próbálja jobb színben feltüntetni a várost – írta nekünk egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

Nem ez az első eset, hogy fertőzésveszélytől tartanak a szegediek.

Hétfőn beszámoltunk róla,

hogy a Mikszáth Kálmán utcában napról napra gyomorforgató és komoly egészségügyi kockázatokkal fenyegető állapotok uralkodnak a maguk alá vizelő és székelő hajléktalanok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.