Már a Szent István teret is megszállták a hajléktalanok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lassan már nincs olyan pontja a belvárosnak, ahol ne ütközne hajléktalanokba az ember. Már a Szent István teret is megszállták, a környékbeliek pedig nem szívesen ülnek le utánuk a padra, mert attól tartanak, hogy elkapnak valamilyen fertőző betegséget.

A Szent István tér igazán különleges hely. Nem tartozik a legszűkebb belvároshoz, mégis frekventált helyen fekszik, ráadásul Magyarország legidősebb, működő vasbeton víztornya is itt található. Talán a remek adottságai miatt nézték ki maguknak ezt a helyet a városszerte olyan sok problémát okozó hajléktalanok is.

Először augusztus 20-án kaptunk gyomorforgató fotókat a térről, akkor – stílszerűen az államalapítás ünnepén – az egyik hajléktalan fényes nappal végezte nagydolgát a pad mögött. Mint utóbb kiderült, az csak a kezdet volt, azóta szinte minden egyes este ott heverésznek a padokon – számolt be egy olvasónk, aki a tér közelében lakik.

– Ez a kép hétfő este készült, igaz, készülhetett volna bármelyik másik napon. Körülbelül három hónapja rendszeres ez az állapot. Többször is előfordult már, hogy a saját mocskukban heverésztek a padokon. Megmondom őszintén azóta nem szívesen ülök le egyikre sem, Isten tudja, hogy milyen fertőzéseket lehet elkapni utánuk. Igazán tehetne már valamit a városvezetés, ahelyett, hogy folyamatosan próbálja jobb színben feltüntetni a várost – írta nekünk egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

Nem ez az első eset, hogy fertőzésveszélytől tartanak a szegediek. Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a Mikszáth Kálmán utcában napról napra gyomorforgató és komoly egészségügyi kockázatokkal fenyegető állapotok uralkodnak a maguk alá vizelő és székelő hajléktalanok miatt.

Előző sztori

Balázs Fecó ad életműkoncertet a Szegedi Új Zsinagógában

Következő sztori

200 milliónál is többet költhetett eddig kampányára Botka László. De miből?