Hírzóna

Késes támadás Párizsban: rendőröket szúrtak meg

Késes támadás Párizsban: rendőröket szúrtak meg

2019. október 3., csütörtök
Késes támadás Párizsban: rendőröket szúrtak meg

Sajtóhírek szerint legkevesebb négy rendőr életét vesztette, a támadót – aki irodai alkalmazottként dolgozott a kapitányságon – lelőtték.

Késsel támadt öt rendőrreegy férfi csütörtökön a párizsi rendőr-főkapitányságon, négyüket halálosan megsebesítve.A 45 éves, Fort-de-France-ban született és fogyatékossággal élő támadót szintén lelőtték a prefektúra udvarán. A francia rendőrszakszervezet szóvivőjének közlése szerint a támadás délután egy óra tájban történt. A szakszervezet úgy tudja, hogy az elkövető rendőr volt, a legfrissebb hírek szerint irodai alkalmazottként dolgozott a kapitányságon. Az épület közel van a Notre-Dame katedrálishoz. A közeli metrómegállót biztonsági megfontolásból ideiglenesen lezárták.

A francia Le Figaro című lap

úgy tudja, hogy már a belügyminiszter is a helyszínen van. Azt írják, hogyChristophe Castaner belügyminiszter elhalasztottatörökországi utazásátésa helyszínre ment. Édouard Philippe miniszterelnök szintén a helyszínen van, állítja az AFP. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.