Közélet

Hétéves a Vásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Hétéves a Vásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2019. október 4., péntek
Hétéves a Vásárhelyi Állatvédők Egyesülete

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete megtartotta az idei tanév első Cserkó Klubját Hódmezővásárhelyen, a Cseresnyés Kollégiumban október 3-án. Az esemény kiváló alkalom volt arra is, hogy szót ejtsenek október 4-ről, az állatok világnapjáról, ami egyben a szervezet születésnapja is. Az egyesületet 7 éve ezen a napon jegyezték be.

A klubban természetesen szót ejtettek a felelős állattartás alapszabályairól, illetve egy tesztet is kitölthettek a kollégisták. A foglalkozás könnyedebb része ezután következett. Lenke volt a délután sztárvendége, aki két hónap körüli, mentett cicus. Nagyon jól érezte magát a fiatalok körében, sok-sok simogatást kapott.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a hét év alatt nagyon sok minden történt az egyesület életében. A legfontosabbnak azt tartja, hogy közel ötszáz cicát ivartalaníttattak, akiknek zöme utcán élő, kolóniás egyed volt, valamint több ezer fiatalt szólítottak meg a felelős állattartás jegyében.

Kiemelte, az idei nyár egy komoly mérföldkövet is tartogatott, hiszen az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vizsgálata után a kormányhivatal bejegyezte az egyesület Állatvédelmi- és Szabadidős Központját, ahol jelenleg kisebb létszámban tudnak az állatvédők kutyusokat, cicusokat és süniket ellátni, gondozni.

Az elnök hozzátette, sok támadás éri őket amiatt, ha nem tudnak egy-egy állatot elhelyezni, de sajnos állniuk kell a sarat. Nem tehetik azt meg, hogy több száz kutyát vagy cicát összezsúfolnak, majd a legalapvetőbb ellátásukat sem tudnák biztosítani. Annyi állatot fogadnak, amennyit maximálisan el tudnak látni.

A kutyusokat oltatják, chippeltetik, szívféregre szűretik, ivartalaníttatják, de a cicák is oltásban, szűrésekben, és chipelésben részesülnek. A szervezetnél mindenki önkéntesként dolgozik, a szabadidejüket áldozva erre a fontos, mindannyiunkat érintő tevékenységre.

Aki a szervezet iránt érdeklődne, vagy támogatná az állatvédők munkáját, az a www.hmvhelyiallatvedok.eu honlapon keresztül léphet velük kapcsolatba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.