Hírzóna

Hét év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Hét év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

2019. október 2., szerda
Hét év börtönre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerb kábítószercsempészt, aki egy kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni egy autóbuszon 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre kiutasított Magyarország területéről. Az ítélőtábla döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék határozatát. A vádlott 2017. augusztus 18-án egy autóbusz utasaként jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a busz ellenőrzésekor, a szúrópróbaszerűen kiválasztott poggyászok vizsgálatakor az egyik táskában öt, fóliába tekert csomagot találtak. Két csomagban összesen 988,7 gramm heroin, a másik háromban - a drog hígításához használt - koffein és paracetamol volt. Ezeket a vádlott Belgrádból Bécsbe akarta vinni. A kábítószer-szállítmány feketepiaci értéke meghaladta a 6 millió forintot, hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem 3-szorosa volt. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt állította, hogy nincs köze a kábítószert tartalmazó táskához.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.