Közélet

Elkészült a bicikliút Zsombó és Forráskút között

Elkészült a bicikliút Zsombó és Forráskút között

2019. október 5., szombat
Elkészült a bicikliút Zsombó és Forráskút között

Több mint félmilliárd forint pályázati pénzt nyert Zsombó a közelmúltban, elkészült a nagyközséget Forráskúttal összekötő kerékpárút.

November elején adjuk át a Zsombót Forráskúttal összekötő kerékpárutat, aminek az az érdekessége, hogy a 8,5 kilométer hosszú útszakasz közepén találkoznak majd a két település lakói és polgármesterei az ünnepélyes átadón, akik kerékpárral érkeznek. Ez az út egy 297 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos pályázatból valósul meg – beszélt az egyik legújabb beruházásról Zsombó Nagyközség polgármestere, Gyuris Zsolt, aki felidézte az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit.

Mialatt beszélgettünk, folyamatosan dolgoztak a polgármesteri hivatalon és a közösségi házon, amelyeket energetikailag korszerűsítenek. A polgármester elmondta, a belső gépészetet újítják fel, hűtő-fűtő klímákat szerelnek föl, 12 kilowattal bővül a napelemek teljesítménye, ezek átadására a tervek szerint a hónap közepén kerül sor. A Magyar Falu Program lehetőségeit is kihasználják, ebből korszerűsítik a közösségi házat, új orvosi eszközöket vásárolnak, és megújul a Gárdonyi Géza utca is. A további fejlesztések közül Gyuris Zsolt kiemelte az agrárlogisztikai központ létesítését és a csapadék- és belvízelvezető rendszer fejlesztését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.