Hírzóna

Csongrád Megyei Paktum: tudásmegosztással ért véget a szeptember

Csongrád Megyei Paktum: tudásmegosztással ért véget a szeptember

2019. október 4., péntek
Csongrád Megyei Paktum: tudásmegosztással ért véget a szeptember

A Csongrád megyei foglalkoztatási paktum részeként az egyes szereplők tapasztalataikat is megoszthatják. A paktum szeptemberi Fórum ülésén Kriston Katalin, az Országos Vállalkozói Mentorprogram Csongrád megyei programkoordinátora mutatta be tevékenységüket.

Kriston Katalin előadásában elhangzott, hogy a kis- és középvállalkozások adják Magyarország GDP-jének 52 százalékát. “Ez igen nagy szám. Értelemszerűen azok a vállalkozások, amelyek 25 éve elindultak, most tartanak valahol és szeretnének tovább fejlődni” – mondta. A szektort azonban alacsony munkatermelékenység és csekély külpiaci tevékenység jellemzi – ismertette Kriston Katalin. Az Országos Vállalkozói Mentorprogramban személyes és szakmai mentorálást végeznek. Eredményként pedig immár felmutathatnak kétszáz személyes mentorálást, valamint egy export beszállítói fejlesztési tervet. “A projekt társadalmi jelentősége, hogy mentorálással a KKV-k hatékonysága növekszik, illetve az együttműködés kultúrája is megerősödik. A program által elérhetővé válik a gyakorlati tudás, illetve általánosságban elmondható, hogy pontosabb és mérhetőbb szakpolitikai intézkedésekre nyílik lehetőség” – magyarázta. A személyes mentorálás célcsoportjait a nők, a fiatalok és a generációváltó vállalkozók körében határozzák meg. Szakmai célcsoportként tekintenek a külpiacra lépés és a közvetlen beszállítóvá válás előtt álló vállalkozásokra. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram 2020. december 31-ig tart. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-0000 (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.