Közélet

A vidéki múzeumok helyzetéről értekeznek Szegeden

A vidéki múzeumok helyzetéről értekeznek Szegeden

2019. október 29., kedd
A vidéki múzeumok helyzetéről értekeznek Szegeden

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében kerül sorA vidéki múzeumok helyzete és lehetőségeicímű kerekasztal-beszélgetésre, amelyetoktóber 31-én(csütörtökön) 15.00 órakor, aszegedi Fekete házban(6720 Szeged, Somogyi u. 13.) tartanak.

A rendezvényen felszólal:

Fogas Ottó

– igazgató, Móra Ferenc Múzeum

dr. Fülöp Péter

- helyettes államtitkár, EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság

Grászli Bernadett

– igazgató, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

L. Simon László

– kultúrpolitikus, országgyűlési képviselő A beszélgetést

Makranczi Zsolt

, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója moderálja. A kerekasztal-beszélgetés tervezett témái között szerepel a megyei múzeumi rendszer átalakításának mérlege, a múzeumok finanszírozása, valamint a fenntartói és állami támogatások szerepe. Kitérünk arra is, hogy milyen lehetőségeik és elképzeléseik vannak a bevételeik növelésére, illetve a munkatársak pályán-tartására. Továbbá megkérdezzük vendégeinket, hogy szerintükmi ma a múzeumok feladata, szerepe, hogyan tudnak bekapcsolódni a település és lakóinak életébe és hogy látják, mitől lesz sikeres egy kiállítás, egy múzeumi rendezvény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.