Közélet

Szeged is csatlakozott az erőművek éjszakájához

Szeged is csatlakozott az erőművek éjszakájához

2019. szeptember 27., péntek
Szeged is csatlakozott az erőművek éjszakájához

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve október 11-én első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakáját. Szegeden a SZETÁV Kft. – Északi I/A Fűtőmű lesz látogatható.

A Szegedi Távfűtő Kft. Északi városrész 1/A fűtőműve, 16 MW beépített hőteljesítménnyel 1709 lakást lát el használati meleg vízzel és távhővel az összesen 18,4 km hosszú elosztói csőhálózaton keresztül. A kazánház állandó személyzet nélkül, távfelügyelettel üzemel. A kazánház tetőszerkezetén 72 db napelem panel került elhelyezésre összesen 20,88 kW beépített teljesítménnyel. A látogatók betekintést nyerhetnek a távhőtermelés és -elosztás működésébe, a fűtőművi használati melegvíz előállításába. Megismerkedhetnek a földgáz tüzelésű kazánok működésével, a távhő szolgáltatás kazánházi és hőközponti szabályozó szerelvényeivel. Az érdeklődők működés közben láthatják a távvezetéki szivattyúkat és a földgáz kazánokat. Bemutatják a Szegedi Távfűtő Kft. diszpécser központját, amely a nap 24 órájában felügyeli a több mint 27 000 lakás fűtését ellátó rendszer működését és fogadja a műszaki hibabejelentéseket. Szükség esetén beavatkozik vagy koordinálja a hibaelhárítást a kazánházakból és a hőközpontokból beérkező adatok alapján. A szegedi helyszínre a

www.eromuvekejszakaja.hu

oldalon lehet majd regisztrálni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.