Közélet

Első lépések a kézilabdás karrier felé

Első lépések a kézilabdás karrier felé

2019. szeptember 9., hétfő
Első lépések a kézilabdás karrier felé

A PC Trade Szeged KKSE és a Pick Szeged utánpótláscsapata az idei szezonban is heti két alkalommal kézilabdaedzési lehetőséget kínál az óvodás korú gyermekek részére.

A PC Trade Szeged KKSE női kézilabda-csapata már évek óta csatlakozott az ovi kézihez. Terveik szerint a legfiatalabb korosztályt szeretnék megismertetni a mozgás örömeivel és a kézilabda szépségeivel. Az idei évben partnerre találtak, a programhoz csatlakozott a Pick Szeged is. "A program nagyon gyorsan népszerű lett Szegeden, nagyon sokan tették meg az első lépéseket a kézilabda pályafutás felé. Folyamatosan azon dolgoztunk, hogy, minél szélesebb körben ismert legyen a kezdeményezésünk, ehhez kaptunk most segítséget a Pick Szegedtől. A partnerségnek köszönhetően a későbbiekben, a sportág mellett maradó fiatalok a két klub utánpótlás csapataiban bontogathatják szárnyaikat."- vázolta fel a program lényegét Vadkerti Attila, a PC Trade Szeged operatív igazgatója.

A MOL-Pick Szeged klub utánpótlás-vezetője örömmel nyugtázta, hogy az első, csütörtöki edzésen nagyon sokan éltek a lehetőséggel. "Úgy tűnik, hogynagyon népszerű a program, mi is meglepődtünk azon, hogy mennyi szülő hozta el a gyerekét az edzésre."- mondta Vladan Jordovic. A szakember hozzátette, hogy úgy tűnik egy nem várt, de kellemes problémát is meg kell oldaniuk, mert ha ekkora az érdeklődés, akkor az edzők és az edzések létszámát is növelni kell.

Az első lépéseknél még nem az eredmény a fontos. A program célja, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, a mozgást és a kézilabdát. "A legfontosabb a játék és a gyerekek fejlesztése. A legalapvetőbb kézilabdás mozgási formákat fejlesztjük, például dobni tanítjuk meg a kicsiket, de odafigyelünk a fizikai képességek fejlesztésére is. Mindezt játékos formában. Szeretnénk, ha a gyerekek és a szülők megismernék a kézilabda szépségeit és minél többen megmaradnának a sportág mellett, ami a klub utánpótlás bázisát szélesítené."- foglalta össze a program lényegét Vladan Jordanovic.

A heti két foglalkozáson a gyermekek megismerkedhetnek a szivacskézilabda játékkal, amellyel párhuzamosan ügyességük, mozgáskultúrájuk, koordinációs képességük is fejlődik. Az edzéseket felkészült szakmailag elismert edző vezeti majd, aki a gyerekek életkori sajátosságainak és tehetségének a figyelembevételével fejleszt. A kézilabda népszerűsége vitathatatlan Szegeden. A MOL-Pick Szeged sportolói már a legkisebbeknek is példaképei, a klub pedig figyel arra, hogy egy-egy alkalommal az első csapat játékosai ott legyenek az edzésen és együtt dolgozzanak a kicsikkel. "Nagyon jó volt látni, hogy ennyi apróság volt a pályán és ilyen sokan szeretnének kézilabdázni. Fontos, hogy találkozzunk velük, mert emlékszem, hogy nekem is milyen sokat jelentett fiatalon, ha egy-egy ismertebb játékossal találkozhattam, vagy együtt edzhettem velük. Biztos vagyok benne nagyon sok élményt ad majd a kicsiknek a kézilabda- akár élsportolóként, vagy csak kikapcsolódásként űzik azt"- mondta Bánhidi Bence, aki az első edzésen látogatta meg a fiatalokat.

Fotó: Faragó Imre A foglalkozásnak a Bonifert Domonkos Általános Iskola (Szeged,Ortutay u. 3) ad otthont, egyelőre heti két alkalommal, hétfőn és csütörtökön 16 órától. Az edzések ingyenesek, a szülőknek csak sportruházatról kell gondoskodniuk.Elsősorban a 2013. január 1 után és 2014. június 30-a előtti született lányok, fiúk jelentkezést várják a szervezők, de ha valaki egy kicsivel fiatalabb, vagy idősebb, nem fogják elküldeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.