Közélet

Örökbefogadó napot tartanak a szegedi cicamentők

Örökbefogadó napot tartanak a szegedi cicamentők

2019. szeptember 28., szombat
Örökbefogadó napot tartanak a szegedi cicamentők

Örökbefogadó napot tart a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szombaton. A Puskás utcai játszótéren lesz Családi nap, ahol a szervezet is részt vesz. A helyszínen adományokat is fogadnak.

Szili Éva elnök elmondta, körülbelül 5-6 fiatal cicát visznek ki, délelőtt 10 és délután 2 óra között. A cicusokat örökbefogadási szerződéssel lehet elvinni. A helyszínen adományokat is fogadnak. Szükségük van száraz és konzerv élelemre, pamut anyagokra, alomra, alomtálcára, szobakennelre és kisebb játékokra is.

Az egyesületnél körülbelül 40 mentett cica van, akik még gazdára várnak. Az ideiglenes befogadók jelentkezését is egész évben fogadja a szervezet, mert rájuk mindig szükség van. Az elnök kifejtette, mivel nincs menhelyük, ezért korlátozott számban tudnak cicát fogadni, mert az elhelyezést csak az ideiglenes befogadóknál tudják megoldani.

Az egyesület folyamatosan fogadja a pénzadományokat is, amit a mentett cicák orvosi költségeire fordítanak. Szili Éva kiemelte jól sikerült az adó 1%-os gyűjtés is. A tavalyi évhez képest körülbelül 60 fővel többen ajánlották fel a személyi jövedelemadójuk egy százalékát. Az ebből befolyt összeget szintén az orvosi költségekre fogják fordítani, valamint ismét terveznek cica-ivartalanítási akciót a szociálisan rászorulóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.