Sport

Vb: Nagy Péter 10. lett a B csoportban

Vb: Nagy Péter 10. lett a B csoportban

2019. szeptember 27., péntek
Vb: Nagy Péter 10. lett a B csoportban

Nagy Péter a tizedik helyen végzett összetettben a thaiföldi súlyemelő-világbajnokság pénteki zárónapján a férfiak plusz 109 kilós kategóriájának B csoportjában.

A szegediek emelője szakításban 176 kilón végrehajtott nyitófogását magabiztosan teljesítette, utána viszont sem a 181, sem a 182 kilogramm nem sikerült. Lökésben az indulás - 215 kilón - rendben volt, a 221-gyel már jóval nagyobb küzdelmet vívott, de megoldotta a feladatot, ráadásul a múltnak adta át 219 kilóval tartott magyar rekordját. A 225 kilogramm már túl soknak bizonyult, így összetettben 397 kilóig jutott. "Kis csalódást érzek, de ahhoz képest, hogy sérülés, majd vírusos betegség miatt négy hét kimaradt a vb-felkészülésemből, elfogadhatónak tartom az eredményt. Pláne, hogy most, verseny közben a jobb könyököm is megfájdult. Úgy gondolom, hogy amit lehetett, kihoztam magamból, az országos csúcsomnak pedig kifejezetten örülök" - nyilatkozta az MTI-nek a magyar emelő. Hogy a kategória teljes sorrendjében hol végez, az a nevezési eredmények alapján a legjobb tíz ólomsúlyút felvonultató A csoport délutáni versenye után derül ki.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.