Hírzóna

Közlekedésbiztonsági akciót tartanak az 55-os főúton

Közlekedésbiztonsági akciót tartanak az 55-os főúton

2019. szeptember 25., szerda
Közlekedésbiztonsági akciót tartanak az 55-os főúton

A vadbalesetek veszélyeire hívja fel a figyelmet az a preventív közlekedésbiztonsági akció, amelyet szeptember 26-án, csütörtökön tartanak a megyei rendőr-főkapitányság és a megyei vadászkamara szervezésében az 55-os főúton.

A vadbalesetek komoly rizikófaktort jelentenek közlekedésbiztonsági, valamint vadgazdálkodási szempontból egyaránt. Fontos a járművezetők figyelmét felhívni, hogy a szarvasok párzási időszakában nemcsak a táblákkal jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedniük, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, különösen szürkületkor és az esti, éjszakai órákban. Még a legkörültekintőbb vezetési mód mellett sem lehet mindig elkerülni a balesetet, mert sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, és mekkora lesz az ütközés ereje, hatása. Az ilyen jellegű balesetek megelőzése érdekében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Csongrád Megyei Vadászkamarával közösen szeptember 26-án 11 órától 12 óráig preventív közlekedésbiztonsági akciót tart az 55-ös számú főút 036+400 km szelvényénél (Back kápolna). Az akció során - ezen a vadbalesetek szempontjából frekventált útszakaszon - közúti ellenőrzést tartanak, amely során a rendőrök erre a speciális baleseti okra hívják fel a figyelmet, továbbá a gépjárművezetőknek egy-egy vadriasztó sípot adnak át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.