Gazdaság

Közgazdász: kimagasló a magyar gazdaság növekedése

Közgazdász: kimagasló a magyar gazdaság növekedése

2019. szeptember 1., vasárnap
Közgazdász: kimagasló a magyar gazdaság növekedése

Kimagasló a magyar gazdaság növekedése, a GDP második negyedévi bővülésének üteme Magyarországon volt a legmagasabb az Európai Unió tagállamai közül - mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) héten közzétett adatait elemezve.

Hozzátette, 5 százalék fölötti növekedési ütem Magyarországon is az első Orbán-kormány alatt volt legutóbb. Boros Imre kiemelte azt is, hogy a V4-es régióban jóval magasabb volt a GDP növekedésének üteme, mint a nyugat-európai tagországokban, ezzel megnő a V4-ek gazdaságának relatív súlya. A növekedés hatására csökken a GDP-arányos államadósság szintje Magyarországon. A gazdaság stabil és kiszámítható, a külföldi befektetések továbbra is áramlanak az országba - hívta fel a figyelmet. A közgazdász a növekedés fontos mozgatórugójának nevezte a foglalkoztatottság bővülését és a vásárlóerő erősödését. A közfoglalkoztatottak aránya ugyanakkor csökken, ami jelzi, hogy sikeres volt visszavezetésük az elsődleges munkaerőpiacra - fejtette ki Boros Imre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.