Közélet

Honfoglalás kori ételeket készítettek Apátfalván

Honfoglalás kori ételeket készítettek Apátfalván

2019. szeptember 8., vasárnap
Honfoglalás kori ételeket készítettek Apátfalván

Több százan kóstolták végig szombaton az apátfalvi gasztronómiai fesztiválon készített finomságokat - számolt be a Rádió7.

Még honfoglalás kori étkek között is lehetett válogatni a Bökény Népe Egyesület jóvoltából. Az egyesület elnöke, Szalamia János a rádiónak elmondta: a legnehezebb mindig a megfelelő és autentikus alapanyagok, fűszerek megtalálása. Szombaton savanyú káposztás árpakása rotyogott a nagy edényükben, amelyhez sült gabonakolbászt kínáltak. A roma nemzetiségi önkormányzat szármát és paradicsomos káposztát kínált. Az asszonyok pedig kőttest, meggyes pitét és túrós bélest sütöttek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.