Közélet

Hiába telt el a nyár, a koldusok maradtak

Hiába telt el a nyár, a koldusok maradtak

2019. szeptember 25., szerda
Hiába telt el a nyár, a koldusok maradtak

Sokan abban reménykedtek, hogy az ősz beköszöntével csökkenni fog a koldusok száma a belvárosban. Csalódniuk kellett, úgy tűnik, hogy a kéregetők és a hajléktalanok már elválaszthatatlan részét képezik a városképnek.

Ezúttal a centrumnál kaptak lencsevégre egy városszerte ismert kéregetőt, aki legtöbbször a kutyájával próbálalamizsnát kieszközölni magának.

Cukiságfaktor a belvárosban

- Korábban ez a hajléktalan egy fehér kutyával koldult. Nem tudom, hogy mi történt négylábú társával, de ezúttal egy fekete ebbel kuncsorgott alamizsnáért a Centrumnál. Egyszer láttam, amint az összegyűjtött aprópénzt átadja egy nagydarab férfinek a nagyposta előtt, azóta nem szívesen adakozom neki – írta nekünk egy neve elhallgatását kérő olvasónk, aki fotót is csatolt a leveléhez.

Alsóvároson is megjelentek

Egy másik olvasónknak sikerült művészi fényképet készítenie az alsóvárosi Mátyás téren. A fókuszban egy padon szunyókáló fedél nélküli, a háttérben pedig vidáman játszó, szaladgáló gyerekek láthatóak.

Nemesi orvosolná a problémát

Mint arról korábban beszámoltunk

, Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje a Hír TV Őszintén című műsorában elmondta, amennyiben ő kerülne a város élére, nagyobb hangsúlyt fektetne a tisztaságra, higiéniára a városban, és a hajléktalankérdést is sürgősen orvosolná.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.