Közélet

Hatodikok lettek a vásárhelyi sírásók az országos versenyen

Hatodikok lettek a vásárhelyi sírásók az országos versenyen

2019. szeptember 8., vasárnap
Hatodikok lettek a vásárhelyi sírásók az országos versenyen

19 csapat vett részt a sírásók országos versenyén, amelyen 2 óra alatt 2 méter hosszú, 80 centi széles, 160 centi mély gödröt kellett ásni. A kegyeleti szolgáltatók munkája hatalmas lelki teher is: ennek csökkentésére is alkalmas a verseny - olvasható a Délmagyar cikkében.

Idén Székesfehérváron rendezték meg a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a IV. MTFE Országos Sírásó Versenyt, ahol 19 csapat vett részt. A Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. versenyzői a hatodik helyen végeztek - idézi a lap. A résztvevőknek 2 óra alatt kellett kiásniuk a 2 méter hosszú, 80 centiméter széles és 160 centi mély sírgödröt. A hantolásra pedig 15 percet kaptak. – Nem a legsikeresebb földet húztuk. Az ember azt hinné, hogy homogén a talaj, de mégsem. A mi, Krucsai Zsolt és Szűcs László alkotta csapatunknak igen kemény és göröngyös föld jutott, de a fiúk nagyon becsületesen helytálltak. A munka végére az ásónak teljesen kiment az éle – mondta Varga György, a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetője. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.