Közélet

Határidőre kézbesítette a rezsiutalványokat a Magyar Posta 

Határidőre kézbesítette a rezsiutalványokat a Magyar Posta 

2019. szeptember 30., hétfő
Határidőre kézbesítette a rezsiutalványokat a Magyar Posta 

A megadott határidőre hétfőn befejezi a rezsiutalványok kézbesítését a Magyar Posta - közölte a posta az MTI-vel hétfőn. Az utalványokat 2020. március 31-ig lehet beváltani.

Az elmúlt hetekben a nyugdíjasok jelentős része már fizetett is rezsiutalvánnyal csekket a postákon. Eddig összesen már több mint 1,4 millió rezsiutalványt használtak fel 4,3 milliárd forint értékben a nyugdíjasok.

A kormány megbízásából a Magyar Posta a tervezett 4 hét alatt kézbesítette a rezsiutalványokat tartalmazó küldeményeket a több mint 2,5 millió jogosultnak. A munka szeptember 2-án kezdődött és szeptember 30-án fejeződött be. A postások naponta átlagosan több mint 130 ezer küldeményt juttattak célba, de többször is előfordult, hogy a napi mennyiség meghaladta a 230 ezer darabot.

A küldemények többségét a kézbesítéskor vették át az érintettek, a teljes mennyiséghez képest alacsony a letétben átvételre várakozó utalványok száma, kevesebb mint 2 százalék. A Magyar Posta tíz munkanapig őrzi az át nem vett küldeményeket, ezt követően visszaküldi azt a Magyar Államkincstárnak. Az ismételt kézbesítést november 30-ig lehet kérni az Államkincstártól.

Az ügyfelek jelentős része már a szeptemberi csekkek kifizetésénél használta a kapott rezsiutalványokat. Volt olyan nap, amikor több mint 150 ezer utalványt váltottak be a jogosultak. A tapasztalatok szerint a postákon rezsiutalvánnyal fizetett csekkek 60 százalékát villamosenergia számlánál használták fel, és 40 százalékban gázszámlát egyenlítettek ki vele.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.