Politika

Fidesz: Botka László azonnal fejezze be a gyanús pénzügyi manővereket!

Fidesz: Botka László azonnal fejezze be a gyanús pénzügyi manővereket!

2019. szeptember 26., csütörtök
Fidesz: Botka László azonnal fejezze be a gyanús pénzügyi manővereket!

A szegedi Fidesz közleményben reagált arra, hogy a Miniszterelnökség ÁSZ-vizsgálatot indított a városvezetéssel szemben, amiért több mint 12 milliárd forintos támogatást nem az előírásoknak megfelelően, hanem a saját számlájukon parkoltattak. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy fejezze be a gyanús, szabálytalan pénzügyi manővereket, és ne trükközzön a szegediek pénzével, amit a szegediek a kormánytól kaptak!

Megengedhetetlen, hogy valaki a szegediek pénzével felelőtlenül hazardírozzon. Példátlan a Modern Városok Program eddigi történetében, hogy egy nagyváros trükközik a támogatással, és emiatt az Állami Számvevőszék is vizsgálatba kezd.

A törvényeket az arrogáns Botka Lászlónak is be kell tartania. A pénzügyi fegyelem mindenkire vonatkozik: ha a boltosnak nyugtát kelladnia, akkor a polgármesternek is el kell tudnia számolnia időben akormányzati támogatásokkal.

A polgármester magatartása többszörösen is álnok: miközbenfolyamatosan támadja a kormányt, a kormány által utalt pénzbőlügyeskedik, ráadásul azt a látszatot kelti, mintha ő finanszírozná azuszoda építését - közben a támogatást egyetlen alkalommal sem köszöntemeg sem a kormánynak, sem a szegedieknek.

Október 13. után felelős városvezetésre van szükség, amelyik betartjaa törvényeket, betartja a szabályokat és pénzügyileg támadhatatlan.Olyan városvezetés kell október 13. után, amely nem keres kiskapukat,és átlátható pénzügyi helyzetet teremt. Szégyen, hogy Szeged az elsőváros, amit az ÁSZ szabálytalan pénzügyi trükközés miatt vizsgál.

Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy a kormánnyal folytatott kioktató ésdölyfös levelezgetés helyett a választásokig képviselje városunkügyeit úgy, ahogy a szegediek megérdemlik, és ahogyan azt a törvényelőírja!

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szegediszervezete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.