Közélet

Európa-napot tartanak a Szegedi Vadasparkban

Európa-napot tartanak a Szegedi Vadasparkban

2019. szeptember 5., csütörtök
Európa-napot tartanak a Szegedi Vadasparkban

Az idén megnyitásának harmincadik évfordulóját ünneplő Vadaspark rendezvényei során egy-egy kontinens élővilágával és kultúrájával ismerkedhettek meg a látogatók hónapról hónapra. Ázsia, Dél-Amerika, Ausztrália (Madagaszkárral) és Afrika után egy természetfilmekből és könyvekből kevésbé ismert kontinenshez, Európához érkezik a programsorozat szeptember 7-én.

Szeptember első szombatja a hagyományaok szerint a hazai természetvédelem egyik legsikeresebb fajmentő programjának, a rákosi vipera védelmének a napja. Idén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark munkatársainak segítségével bővebb programmal szolgál a szegedi vadaspark. 10.00 és 16.00 között szívesen látnak mindenkit, aki részt kíván venni az európai felfedező nyereményjátékon, az Emlékpark interaktív játékain, vagy éppen hazánk hüllőit és kétéltűit kívánja megismerni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak segítségével, a rákosi vipera nap jegyében. A látogatók a ritka hüllőfajt is megtekinthetik majd a Sancer-tó partján lévő kültéri terráriumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.