Közélet

Elütött cicát gyógyíttatnak a vásárhelyi állatvédők

Elütött cicát gyógyíttatnak a vásárhelyi állatvédők

2019. szeptember 28., szombat
Elütött cicát gyógyíttatnak a vásárhelyi állatvédők

Csütörtökön délelőtt kapták a jelzést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei a közösségi oldalukra, hogy Kardoskúton autóbaleset áldozata lett egy kölyökmacska, akinek a lábai megsérültek. Az állatvédők megkezdték az állatmentés szervezését.

Egy kedves fiatal pár magával is vitte a cicát Orosházára, hogy ameddig az egyesület önkéntes munkatársai nem érnek oda a cicáért, biztonságba lehessen.

Balogh Ernő az egyesület elnöke elmondta, hogy Orosházáról visszafelé jövet, azonnal állatorvoshoz igyekeztek a cicával, ahol kizárták ultrahangos vizsgálattal a belső vérzést. Kapott a cica sokktalanítót, fájdalomcsillapítót és másnap reggelre kaptak a Vezér Állatorvosi Központba időpontot röntgenre.

Sajnos a röntgenképek viszont nem túl jó hírrel szolgáltak, a cica bal combcsontfeje letörött, ezt műteni kell, a jobb lábán pedig hajszálrepedés jelét mutatta a felvétel, ezt a lábát biztonságosan rögzítették, valamint sebét összevarrták. Jelenleg az állatvédők küzdenek érte, ápolják, a műtét időpontja kedden lesz.

Az egyesület arra kér minden jóérzésű állatbarát embert, hogy aki tud, segítse a cicus felépülését, hiszen azt szeretnék, ha mihamarabb meggyógyulna és hamarosan szaladhatna. Eddigi költségei egészen pontosan 35 795 forintba kerültek, a műtét ára pedig ennek a többszörösét is elérheti. Aki szeretne hozzájárulni Tücsök kezeléséhez, a műtét árához, az a szervezet 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámára utalhatja el adományát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.