Közélet

Csongrád megyében 336 ezren szavazhatnak

Csongrád megyében 336 ezren szavazhatnak

2019. szeptember 10., kedd
Csongrád megyében 336 ezren szavazhatnak

Lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál, és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették - írja a Délmagyar.

Öt jelölőszervezett adott le annyi megyei ajánlóívet, amennyivel már állíthatnak listát, tehát van esélyük bejutni a következő Csongrád Megyei Közgyűlésbe. A Fidesz–KDNP és az MSZP listáját már nyilvántartásba is vették, a DK és a Jobbik hétfőn nem sokkal dél után még várt erre, de már bejelentettként szerepeltek a valasztas.hu oldalon. A Mi Hazánk Mozgalom pedig hétfőn délután adta le az aláírásokat. A megyei közgyűlési választáson a megyében lakó választópolgárok szavaznak, kivéve a megyei jogú városban élőket. A megyei közgyűlési választáson a megye egy nagy választókerület, ahol a választópolgárok listán szavaznak a jelöltekre. A Csongrád megyei választókerületben a listaállításhoz a választópolgárok fél százalékának, azaz 833 embernek az ajánlását kellett összegyűjteni. Magyarországon valamivel több mint 8 millió 37 ezer választásra jogosult ember van, közülük 336 ezer 286-an Csongrád megyében voksolnak majd október 13-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.