Hírzóna

Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2019. szeptember 4., szerda
Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki idén májusban egy török férfit próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott május 18-án éjjel 1 órakor jelentkezett belépésre egy autószállító trélert vezetve Románia területéről Magyarország irányába a nagylaki határátkelőhelyen. Az eljárás megállapította, hogy a tréleren szállított személygépkocsi csomagterében elrejtőzött egy török állampolgárságú férfi, aki a határátlépést megelőzően, a határátkelőhely előtti utolsó autópálya pihenőjében egy benzinkútnál bújt meg a vádlott utasításainak megfelelően.

A vádlott és az illegális határátlépő közötti megállapodás szerint amennyiben a vádlott sikeresen elszállította volna a török férfit Ausztriába, úgy 1000 eurót kellett volna fizetnie. A megállapodás kitért arra is, hogy a török férfinek át kell adnia a vádlott részére az útlevelét, a cipőjét, valamint a kikapcsolt állapotban levő mobiltelefonját is, amelyet csak Ausztriában, az 1000 euró megfizetését követően kapott volna vissza.

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés céljából elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.