Közélet

Bohócdoktorok is részt vesznek a szegedi repülőnapokon

Bohócdoktorok is részt vesznek a szegedi repülőnapokon

2019. szeptember 11., szerda
Bohócdoktorok is részt vesznek a szegedi repülőnapokon

Egy régi hagyomány éled újra a Szegedi Repülőtéren szeptember 13-14-15-én, a háromnapos légi parádén, ahol nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is.

A Karitáció Alapítvány egyik legeredményesebb jótékonysági tevékenysége a 2008 óta működtetett Gyógyító Bohócdoktorok Mozgalom.A kórházakat és a gyógyítást segítő programok mellett kulturális-, sport-, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényeken is részt vállalnak a Bohócdoktorok. A kora őszi repülőnapok teljes ideje alatt szeretettel várják a kicsiket és nagyokat a Bohócdoktor-standon a vidám gyógyítók. A péntek délelőtt elsősorban a legkisebbekről szól. Előzetes regisztráció alapján óvodai és iskolai csoportok vetélkedőjét rendezik meg a Szegedi Repülőtéren, ahol a dokik vezetésével a gyermekek sorversenyeken mérhetik össze tudásukat. Több állomáson ügyességi, sport- és szórakoztató vetélkedő zajlik, kacagással, mókázással. Ebben az évben - Farkas Bertalan, az elő magyar űrhajós 70. születésnapjának adózva - a játékok az űrhajózáshoz kapcsolódnak.Lesz váltófutás Lajka kutyával, űrhajóröptetés, űrlények Földre szállása. Minden csapat személyesen is találkozhat Farkas Bertalannal! Vasárnap - az országban egyedülállóan - ajótékonysági alapítvány sok olyan fogyatékkal élő fiatalt is vendégül lát, akik ezáltal különleges élményekkel gazdagodhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.