Hírzóna

Állami horgászjegyet árult pénzért egy vásárhelyi férfi

Állami horgászjegyet árult pénzért egy vásárhelyi férfi

2019. szeptember 19., csütörtök
Állami horgászjegyet árult pénzért egy vásárhelyi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfivel szemben, aki pénzért állami horgászjegyet állított ki olyan személyeknek, akik sem állami horgászvizsga bizonyítvánnyal, sem egyesületi tagsággal nem rendelkeztek - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi több éve tagja volta az egyik helybeli horgász egyesületnek, szóbeli megbízás alapján alelnöki tisztséget töltött be. A vádlott feladatköre azonban nem terjedt ki arra, hogy az egyesület pénzét kezelje, horgász igazolványt vagy állami horgászjegyet állítson ki és nem volt jogosultsága a horgászok vizsgáztatására, valamint a horgászvizsga bizonyítvány kiállítására sem.

Mindezek ellenére két másik helybeli férfivel való megállapodást követően 2017 októberében és novemberében 20-20 ezer forint ellenében kiállított és kitöltött a Magyar Országos Horgász Szövetség fejlécével ellátott horgászigazolványt, valamint egyéb okmányokat, amelyeket a horgász egyesület bélyegzőjével látott el és hitelesített annak ellenére, hogy az engedélyben megjelölt személyek az okirat kiadásának feltételeivel nem rendelkeztek. Így nem rendelkeztek állami horgászvizsgával, valamint a tagsági viszonyt igazoló horgászigazolvánnyal sem.

A főügyészség az egyesület részéről eljáró férfit 2 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével, valamint 2 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, míg a részére pénzt átadó férfiak egyikét vesztegetés bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Az ügyben érintett harmadik férfi vonatkozásában az eljárás megszüntetésre került.

Vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.