Politika

A DK és a Momentum át akarja csábítani magához Botka Lászlót?

A DK és a Momentum át akarja csábítani magához Botka Lászlót?

2019. szeptember 26., csütörtök
A DK és a Momentum át akarja csábítani magához Botka Lászlót?

Az utóbbi időben teljesen eltűnt Fekete-Győr András Momentum-elnök a napokban Botka Lászlóhoz zarándokolt, ami az elemző szerint annak lehet a jele, hogy a DK és a Momentum a választások után át akarja állítani magához a szegedi MSZP-s polgármestert - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

A lap szerinta hajdani MSZP–SZDSZ pártkoalíció modelljének újraélesztésére törekvő DK–Momentum tandem az ellenzéki összefogás várható, újabb – budapesti – kudarca után már az LMP, a Jobbik és az MSZP háttérbe szorítását, sőt, akár felszámolását tervezheti – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hogy ez a szándék mennyi­re reális, arra Fekete-Győr szolgált bizonyítékkal, amikor Szegeden meglátogatta Botka Lászlót. A szűkszavú hivatalos közlemény tükrében érthetetlen, miért is találkozott a liberális pártvezető az MSZP egyik utolsó erős politikusával. A DK-nak és a Momentumnak a hajdani MSZP–SZDSZ szerepére vágyó hatalmi ambícióit ismerve viszont a titokzatos tárgyalás célja nagy valószínűséggel már a balliberális ellenzék önkormányzati választások utáni új erőviszonyairól való alkudozás lehetett. Vagyis Fekete-Győr András azért utazhatott Szegedre, hogy a választások után várhatóan tovább gyengülő, sőt, széteső MSZP egyetlen helyi hatalmi centrumot birtokló erős emberét meggyőzze, hogy csatlakozzon a tandemhez.

(Kiemelt kép: Facebook)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.