Hírzóna

20 kiló marihuánával bukott le egy szerb drogcsempész Röszkén

20 kiló marihuánával bukott le egy szerb drogcsempész Röszkén

2019. szeptember 30., hétfő
20 kiló marihuánával bukott le egy szerb drogcsempész Röszkén

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén áprilisban próbált meg mintegy 20 kg marihuánát Magyarország területére csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi közel 1000 euróval tartozott ismeretleneknek, akik elengedték a követelést annak fejében, hogy a vádlott kábítószert szállít Koszovóból Bécsbe. A megállapodásnak megfelelően a vádlott Szerbiából Koszovóba utazott, majd megbízóinak átadta a saját tulajdonát képező személygépkocsit a kábítószer elrejtése céljából. Az ismeretlenek a személgépkocsi alvázát átalakították, abban mintegy 140 liter térfogatú üreget hoztak létre, majd a gépkocsit az útiköltségre adott 450 euróval együtt visszaadták a vádlottnak.

A vádlott április 12-én délben jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei közúti határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a gépkocsiban elrejtett 23 csomagban levő 20 kg marihuánát lefoglalták. A kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy kétszerese.

A Csongrád Megyei Főügyészség a szerb férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.