Közélet

Zsarolóvírus okozott riadalmat a sándorfalvi önkormányzatnál

Zsarolóvírus okozott riadalmat a sándorfalvi önkormányzatnál

2019. augusztus 6., kedd
Zsarolóvírus okozott riadalmat a sándorfalvi önkormányzatnál

Hétfőn délelőtt egy időre több számítógépen is lehetetlenné vált a munka egy vírustámadás miatt a sándorfalvi önkormányzatnál. Az ügyfelek fogadását szerencsére nem kellett leállítani - írja a Délmagyar.

A sándorfalvi jegyző szerint valóban zsarolórvírus támadta meg a számítógépeik egy részét. Az ilyen esetekre pontos előírások vonatkoznak, amiket betartva a probléma gyorsan elhárítható. Török Éva hozzátette, hogy a vírus nem akadályozta az ügyfelek fogadását és az ügyintézést. Az egyik legnagyobb ilyen típusú vírusfertőzés két éve történt. Akkor huszonhárom millió számítógép fertőződött meg. A vírust egy e-mail hordozta, amit megnyitva, azonnal települt a gépre. Ezzel azonnal titkosítva az adatokat. Az ilyen esetekben fontos, hogy ha bekövetkezett a fertőzés, ne fizessük ki a váltságdíjat, mert nincs rá semmilyen garancia, hogy valóban feloldják a titkosított dokumentumokat. Ilyenkor a rendszer újratelepítése javasolt, valamint az adatok visszaállítása biztonsági mentésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.