Közélet

Új játékokkal és nyereményekkel várja a SZIN látogatóit a Somogyi-könyvtár

Új játékokkal és nyereményekkel várja a SZIN látogatóit a Somogyi-könyvtár

2019. augusztus 27., kedd
Új játékokkal és nyereményekkel várja a SZIN látogatóit a Somogyi-könyvtár

Új játékokkal és értékes nyereményekkel várja a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) közönségét az újszegedi Partfürdőn a Somogyi-könyvtár.

A rendezvény kísérőprogramjait évek óta hagyományosan gazdagító Dóm téri bibliotéka sátránál irodalmi, logikai és ügyességi játékokkal pihenhetik ki a koncertek fáradalmait a SZIN vendégei. Ebben az évben a Somogyi-könyvtár standjánál Szeged ritkaságaival, jellegzetességeivel (szegedicumok) ismert és kevésbé ismert érdekességeivel találkozhatnak a látogatók. A helyismereti gyűjtemény gazdag állományát kiaknázva számos olyan játék született, amely e neves, 300 éves évforduló témájával foglalkozik. A töretlen népszerűségnek örvendő „Könyves vakrandi” mellett a fiatalok idén kipróbálhatják a „Szeged 300” kirakóit, a szegedi papucsot idéző ajándék könyvjelzőt készíthetnek, a vállalkozó kedvű fesztiválozók pedig a Szegedre szabott 40 pontos játszma névre hallgató játékban is kipróbálhatják magukat. Aki jól teljesít, idén sem távozik üres kézzel a könyvtár sátrától, könyvajándékok és apró meglepetések várják a fesztiválozókat.

Augusztus 31-én, szombaton

Bene Zoltán

író, a Szeged várostörténeti és kulturális folyóirat főszerkesztője lesz a vendég. A látogatók kipróbálhatják a Szegedre szabott „Crime Writers” társasjátékot kreatív írással egybekötve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.