Gazdaság

További két milliárddal emelte a kormány a szegedi lézerközpont EU-s támogatását

További két milliárddal emelte a kormány a szegedi lézerközpont EU-s támogatását

2019. augusztus 31., szombat
További két milliárddal emelte a kormány a szegedi lézerközpont EU-s támogatását

Közleményben jelentette be a kormány a hivatalos uniós pályázati oldalon a minap, hogy az eddigi 40,05-ről 42,249 milliárd forintra megemelték az "ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt, 2. fázis" című (GINOP-2.3.6-15 kódszámú) felhívás keretösszegét – írja a portfolio.hu.

Indoklást nem tartalmaz a közlemény és más helyen nem is módosult most a pályázati szabályrendszer, ígyfeltehetően arról van szó, hogy a projekt menetközbeni költségemelkedését most reagálta le a támogató a keret megemelésével – olvasható a cikkben. A szerző megemlíti, hogy más nagyobb kiemelt felhívásoknál is rendszeresen megfigyelhető az, hogy akár 2-3 évvel a kiírás után igazítják hozzá "az élethez" a támogatási keretet, azaz például az elszaladó építőipari és egyéb költségekhez a felhasználható pénzt. A szegedi lézerközpontként a köztudatba bekerült projekta hivatalos adatok szerinta mostani uniós ciklusban a Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Programból (GINOP), illetve előd programjából, a GOP-ból, kap forrást szakaszolt uniós nagyprojektként. Ez azt jelenti, hogy "feldarabolták" a teljes projektet külön elemekre és az előző ciklusbeli keretből 32 milliárdot, a mostaniból pedig eredetileg 40, mostantól viszont már 42,25 milliárd forintot adnak rá. További részletek

ITT

olvashatók

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.