Közélet

Tovább szól a Rádió 88!

Tovább szól a Rádió 88!

2019. augusztus 27., kedd
Tovább szól a Rádió 88!

Szeptember 1. után is az FM 95,4-en hallható Szeged kedvenc rádiója.

Néhány perccel ezelőtt megszakította adását a Rádió 88 és a tulajdonos, Tóth Géza meghatódva jelentette be, hogy

a Médiatanács meghosszabította a Rádió 88 frekvencianegedélyét.

Nem sokkal később egy közleményt adott ki a tulajdonos a rádió hivatalos közösségi oldalán. A bejelentés pillanata: https://www.youtube.com/watch?v=fLl1eueu2NQ

"Újabb 5 évig az életünk része marad a Rádió 88! Köszönjük az értünk aggódó szegedieknek azt a rengeteg szeretetet és támogatást, amit az elmúlt hetekben kaptunk. Eddig is tudtuk, amit most mindennap éreztünk: a legjobb dolog a világon a mi hallgatóinknak rádiózni. A Rádió 88 a jövőben változatlan tulajdonosi háttérrel és változatlan stábbal folytatja munkáját és továbbra is Szegedről, Szegednek a SZEGEDIEKÉRT rádiózik. Az elmúlt hetekben rengeteg olyan információ látott napvilágot, aminek nem volt alapja. Szándékosan nem kommentáltuk ezeket, mert hátráltatta volna azt a munkát, amit a Rádió 88 megmaradásáért végeztünk. A Médiatanács mai ülésén napirendre tűzte a Rádió 88 hosszabbítási kérelmét és azt pozitívan bírálta el, így további 5 évre megkaptuk a frekvenciaengedélyt. A tulajdonosok a döntés hátteréről, annak részleteiről nem nyilatkoznak és azt nem kommentálják. Köszönjük mindenkinek a támogatását és ne feledjétek: a Rádió 88 szeptember 1. után is az életünk része az FM 95,4-en!"

A Rádió 88-nak augusztus 31-ig volt érvényes sugárzási engedélye az FM 95,4-es frekvencián. Az idén 29. születésnapját ünneplő és ezzel az ország legrégebbi kereskedelmi rádiója hosszabítási kérelemmel fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz. A Médiatanács a mai rendkívüli ülésén az utolsó pillanatban hozott döntése kellett ahhoz, hogy a rádió szeptember 1-én vasárnap is megszólaljon.

UPDATE: Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje elsőként üdvözölte a Rádió88 bejelentését

az alábbi közleménnyel:

“50 éve vagyok büszke szegedi, 29 éve Rádió 88 hallgató. 29 éve ébredek a Café 88 - ra, imádtam Genscher, Patkós, Gedzo és még rengeteg remek rádiós műsorait, személyesen is jó kapcsolatban vagyok több kollégával is. Amikor bizonytalanná vált a rádió sorsa, leültünk Tóth Géza ügyvezető-tulajdonossal, én is megpróbáltam minden követ megmozgatni az ügy érdekében. Örömmel láttam a több, mint 15.000 szegedit megmozgató Facebook-csoportot, egyben elszomorított, hogy politikai vetélytársaim megpróbáltak hasznot húzni a Rádió 88 kálváriájából, hősként vagy épp szabadságharcos mártírként beállítani magukat. Én a tiszta játék híve vagyok, így megfogadtam, kimaradok a dologból, csendben, a háttérben próbálok informálódni a rádió ügyében. Most sem szeretném politikai haszonszerzésre vagy sárdobálásra használni az örömteli tényt: megmenekült a Rádió 88! Két dolgot szeretnék csak: szívből gratulálni a menedzsmentnek, műsorvezetőknek, hírszerkesztőknek és méglegalább 29 évig Rádió 88 - at hallgatni!”

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.