Hírzóna

Több mint 330 ezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hétvégén

Több mint 330 ezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hétvégén

2019. augusztus 12., hétfő
Több mint 330 ezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hétvégén

Az idén a legtöbb, 330 ezernél is több utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, az utazók összesen 102 ezer járművel lépték át az országhatárt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a várakozási idő Röszkén belépő irányban elérte a három órát, de kilépő oldalon is voltak olyan időszakok, amikor két órát kellett az utasoknak várakozniuk. A hétvégén a röszkei autópálya-határátkelőt használók száma meghaladta a 120 ezret, míg a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet csaknem 150 ezren vették igénybe. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette - tudatta a százados. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégéken ki- és belépő irányban is megnövekedett forgalom várható, azonban már a belépő forgalom lesz erősebb. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak szerb és uniós állampolgárok léphetnek át. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitvatartással működő kiszombori, nagylaki vagy battonyai közúti határátkelőt. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.